Cultuur & Uitgaan

Nieuwe muziekschool in Groningen: Muziekhuis050

Groningen is een nieuwe muziekschool rijker in de vorm van Muziekhuis050.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe muziekschool in Groningen: Muziekhuis050
Nieuwe muziekschool in Groningen: Muziekhuis050

Muziekhuis050 is opgericht door een groep bevlogen muziekprofessionals.

Naast het lesgeven zijn de docenten ook allemaal actief als uitvoerende musici in verschillende orkesten, ensembles en bands. Op dit moment telt Muziekhuis050 22 docenten en de groep is nog groeiende. Zij worden ondersteund door een onafhankelijk bestuur en een aantal adviseurs.

Stichting Muziekhuis050 vindt het belangrijk dat er meer mogelijkheden komen voor amateur- en semi-professionele muziekbeoefening, met als basis goede individuele muzieklessen. De muziekdocenten staan garant voor goede individuele instrumentale en vocale lessen. De docenten geven ook leiding aan orkesten, koren, bands en ensembles.

Muziek in het basisonderwijs

Muziekhuis050 verzorgt ook muzieklessen op basisscholen, met speciale aandacht voor leerlingen die financieel niet in staat zijn om muzieklessen te volgen en een instrument te kopen.

Opening op 26 juni

Docenten van Muziekhuis050 en Jeugdorkest050 presenteren zich zaterdag 26 juni om 14.00 uur in het Noorderplantsoen bij de muziekkoepel. André Arends, voorzitter van de Kunstraad Groningen, verricht dan de opening.

Drie speciaal voor de gelegenheid geschreven stukken beleven hun première. Iedereen is welkom (op gepaste afstand).

www.muziekhuis050.nl