Cultuur & Uitgaan

Nieuwe tentoonstelling geeft kijkje achter de schermen bij Disney

De internationale tentoonstelling Disney – Telling Timeless Stories is vrijdagmiddag op een feestelijke wijze geopend in het Forum Groningen. Vanaf zaterdag 22 april is de tentoonstelling open voor het grote publiek.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe tentoonstelling geeft kijkje achter de schermen bij Disney
Nieuwe tentoonstelling geeft kijkje achter de schermen bij Disney

Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de betoverende wereld van Walt Disney en worden meegenomen in het creatieve proces achter Disneys animatiefilms. Storyboards, concepttekeningen, animatietekeningen, achtergrond-schilderijen en video’s illustreren het creatieve proces dat schuilgaat achter de bekende producties.

Kirsten McCormick van Walt Disney Animation Studios was in Groningen aanwezig om de tentoonstelling te openen. “We hebben bij Disney 65 miljoen kunstwerken. Allemaal ‘behind the scenes’ werk. Tekeningen die we gebruiken om intern met elkaar te communiceren. Een deel hiervan is nu, door deze tentoonstelling, zichtbaar voor het grote publiek.”

Bezoekers krijgen zelf ook de kans om als verhalenverteller aan de slag te gaan.

De expositie is te zien van 22 april tot en met 10 september 2023. Informatie is te vinden op de website van Forum Groningen.