Cultuur & Uitgaan

Noorderzon 2022: volgende week al eerste kaarten in de verkoop, voor festival dat 18 augustus start

Liefhebbers van theater, muziek, circus en uitgaan kunnen vanaf volgende week woensdag 18 mei alvast kaarten bestellen voor de 32ste editie van het Noorderzon-festival. Dat gaat deze zomer op 18 augustus van start. Maar er is zóveel vraag naar de kaarten voor dit grootste zomerfestival van Groningen, dat Noorderzon vanaf woensdag 18 mei al kaarten online in de verkoop doet.


Leestijd: 3 minuten

Noorderzon 2022: volgende week al eerste kaarten in de verkoop, voor festival dat 18 augustus start
Noorderzon 2022: volgende week al eerste kaarten in de verkoop, voor festival dat 18 augustus start

Vanaf woensdag 18 mei 12:00 uur precies, t/m woensdag 25 mei is een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar voor een selectie uit het Noorderzonprogramma van 2022. Deze kaarten zijn alleen online verkrijgbaar via noorderzon.nl. De selectie bestaat uit een fijne mix van theater, circus, dans en lezingen. Na deze week Early Bird sluit de kaartverkoop weer even.

Op 18 juni gaat vervolgens het (inter)nationale hoofdprogramma in de verkoop, een maand later op 18 juli volgen de kaarten voor het volledige programma van de 32e editie. Noorderzon vindt plaats aan het eind van de zomer op donderdag 18 t/m zondag 28 augustus.

Het Noorderplantsoen en verschillende locaties in de binnenstad van Groningen vormen dan het decor voor een elfdaagse ontdekkingstocht langs een uitdagend internationaal, nationaal en lokaal programma. Houd noorderzon.nl in de gaten voor meer programma en updates.

Selectie programma Early Bird

– Compagnie MPTA| Les Hauts Plateaux (Frankrijk) – Vol visuele schoonheid begint Compagnie MPTA haar verhaal vanuit het startpunt van de ruïne: een tijdloze plek waar kennis en verbeeldingskracht samenkomen.

Out Innerspace Dance Company| Bygones (Canada) – Spannend nieuw dansgezelschap uit Vancouver viert met Bygones hoe we worden gevormd door wat we overwinnen, en hoe iets moeilijks kan leiden tot iets moois.

Back to Back Theatre| The Shadow Whose Prey the Hunter Becomes (Australië) – Drie activisten met een verstandelijke beperking organiseren een openbare bijeenkomst. Hun doel: een openhartig en eerlijk gesprek over een geschiedenis die we liever niet zouden kennen en een toekomst die we niet meer in de hand hebben.

Mariano Pensotti & Grupo Marea | Los Años / The Years (Argentinië) – Een wederom briljant decor vormt de achtergrond voor het verhaal van een persoon op twee verschillende – maar toch tegelijk zichtbare – momenten in zijn leven: toen hij 30 was en wanneer hij 60 is.

Rita Barbosa | Imaginary Friends (Portugal) – Filmperformance die er verrassend genoeg een beetje op uit is de bezoeker teleur te stellen: omdat je live ziet hoe geluidseffecten bij een film worden gemaakt, is de magie van film voor jou nooit meer hetzelfde.

– Wichaya Artamat / For What Theatre | This Song Father Used to Sing (Three Days in May) (Thailand) – Een broer en zus komen samen om een traditionele Chinese ceremonie uit te voeren ter nagedachtenis aan hun overleden vader, op drie momenten in mei tijdens drie verschillende jaren.

Peter Buwalda en Peter Middendorp | De Sprint en De Marathon – Buwalda en Middendorp hebben meer gemeen dan hun voornaam: ze zijn allebei romanschrijver én columnist bij De Volkskrant. Twee schrijvers, twee disciplines, twee keer een kijk op gespleten ambachten.

Ad Vingerhoets i.s.m. Studium Generale Groningen| Het geheim van de traan – Wat zijn krokodillentranen? Kunnen olifanten huilen? ‘Huilprofessor’ Ad Vingerhoets onthult allerlei vooroordelen en misverstanden over huilen.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor Noorderzon verloopt in etappes. Kaarten zijn vanaf deze momenten online verkrijgbaar via noorderzon.nl

18 mei 12:00 uur | Early Bird kaartverkoop selectie voorstellingen t/m 25 mei 23:59 uur
18 juni 12:00 uur | Kaartverkoop (inter)nationaal hoofdprogramma van start
18 juli 12:00 uur | Kaartverkoop volledige programma van start

Foto boven:  Out Innerspace Dance Company (Alistair Maitland)