Cultuur & Uitgaan

Noorderzon kondigt volledig internationaal hoofdprogramma aan

Met nog precies drie maanden voor de start van het festival maakt de organisatie van Noorderzon Festival of Performing Arts & Society vandaag het gehele internationale hoofdprogramma bekend. Eerder kondigde de organisatie al zes internationale artiesten aan, vandaag worden daar twaalf voorstellingen aan toegevoegd.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Niels Knelis Meijer
Foto | Niels Knelis Meijer

Onder de bekendgemaakte voorstelling zijn onder andere een theaterthriller over een Zuid-Afrikaanse huurmoordenares, een sprookjesachtige voorstelling met piepschuim, een geprojecteerde wandeling door de straten van Santiago en een ongemakkelijke blik binnen de muren van een Iraanse gevangenis. Andere internationele artiesten die zullen komen zijn 600 Highwaymen, Janek Turkowski en Alexander Vanthournhout. Het hele internationale programma is te vinden op de website van Noorderzon.

33e editie Noorderzon

De 33e editie van Noorderzon vindt plaats van donderdag 17 tot en met zondag 27 augustus. Het Noorderplantsoen en verschillende locaties in de binnenstad van Groningen vormen dan het decor voor een internationaal, nationaal en lokaal programma. Noorderzon presenteert onder meer theater, dans, circus, lezingen, gesprekken, muziek en een kinderprogramma.

De kaartverkoop start op zaterdag 17 juni om 12.00 uur via noorderzon.nl. Vrienden van het festival mogen een dag eerder kaarten kopen, op 16 juni. Elke maand maakt de organisatie meer van het programma bekend.