Cultuur & Uitgaan

Opfleurist en Wadapartja helpen elkaar de crisis door met popup-store

De Opfleurist en Wadapartja beginnen vanaf vrijdag 27 november een popup-store met kamerplanten, kadootjes, kerstkaarten en koffie-to-go in het pand van Wadapartja aan de Westerhaven. Met de samenwerking hopen beide ondernemingen elkaar door de coronacrisis heen te helpen.


Leestijd: 1 minuut

Opfleurist en Wadapartja helpen elkaar de crisis door met popup-store
Opfleurist en Wadapartja helpen elkaar de crisis door met popup-store

Wadapartja heeft als horecaconcept de deuren van de vestiging aan de Westerhaven alweer eventjes gesloten. De vestiging aan het Zuiderdiep wordt gebruikt voor afhaal en bezorging. Er is echter nog geen zicht op een mogelijke openingsdatum van Wadapartja. 

Wadapartja heeft in beide vestigingen veel plantjes staan, die nu te weinig liefde en aandacht kregen. Wadapartja stelde de planten ter adoptie en in één avond was de gehele plantenvoorraad verkocht met een online verkoop op Instagram. En dat bracht ondernemers Marjolein (Opfleurist) en Margreet (Wadapartja) op een idee. 

Eerder al verzorgde de Opfleurist al de planten van de vestiging van Wadapartja aan de Westerhaven. Er is al eens een drukbezochte plantensale gehouden. De Opfleurist richt zich daarnaast op het beplanten van kantoorpanden en festivals. Marjolein heeft wel een webshop opgezet, omdat veel thuiswerkers nu hun in allerijl opgezette thuiskantoor willen opfleuren. Vooral luchtzuiverende planten raakten direct in trek. 

In de nieuwe popup-store worden de krachten gebundeld. Je kunt er straks terecht voor kamerplanten en kadootjes. Wadapartja verzorgt verder lekkere koffie, taart en lunch to-go. De popup-store is open van vrijdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.