Cultuur & Uitgaan

Opnieuw opera in grote boerderij op het Groninger Hogeland

Liefhebbers van opera én van het Groninger land kunnen in mei genieten van een opera in een sfeervolle oude boerderij. Op 13, 14 & 15 mei 2022 brengt Opera op het Hogeland op de Buitenhof, een grote boerderij iets ten noorden van Bedum, dan drie voorstellingen van de opera Cavalleria Rusticana (vrij vertaald:  “Liefde, ontrouw en eer op het platteland”) van Pietro Mascagni.


Leestijd: 1 minuut

Opnieuw opera in grote boerderij op het Groninger Hogeland
Opnieuw opera in grote boerderij op het Groninger Hogeland

Het is de vierde operaproductie op deze locatie, producties waarbij wordt gespeeld en gezongen op de trappen en balkons van de grote schuur, en waarbij het publiek de zangers van dichtbij in de ogen kan zien.

Het succes van Cavalleria Rusticana was direct al bij zijn première in 1890 in Rome overrompelend. Het publiek was laaiend enthousiast en de zangers moesten bij het slotapplaus naar verluid 60 keer (!) terugkomen.

Nu, 132 jaar later, heeft de dramatische en met veel inspiratie gecomponeerde muziek nog niets aan zeggingskracht verloren. Het is een fantastische opera en qua verhaal ook nog perfect passend bij deze locatie op het Hogeland.

De solisten:

Irene Hoogveld – Santuzza

Eric Reddet – Turiddu

Martijn Sanders – Alfio

Stina Åkerberg – Lola

Lucia Meeuwsen – Mamma Lucia

koor & orkest

                Regie:

Brigitte Odett

                Dirigent:

Peter Bogaert

Data & tijden: 

vr 13/5, 20.00uur

za 14/5, 20.00uur

zo 15/5, 15.00uur

Plaats: De Buitenhof, Ter Laan 17, Bedum

Entree: 40,- / 20,- (jonger dan 25)

Informatie & tickets: www.operaophethogeland.nl