Cultuur & Uitgaan

Pinksterweekend veel te doen in Groningen: van Pasar Malam tot Mozart

Wie het Pinksterweekend lekker in Groningen is maar er toch graag even uit wil, niet ver van huis, heeft veel te kiezen. Er valt van alles te doen: van een Pasar Malam in Kardinge, tot Lutje Lokaal, een evenement van leuke winkels in de binnenstad. En van het requiem van Mozart in de Martinikerk tot een Italiaanse week in Uithuizen en de Pinksterfeesten in Delfzijl.


Leestijd: 1 minuut

In Kardinge is opnieuw een Pasar Malam in het Pinksterweekend van 26 tot en met 29 mei. Deze keer met meer dan honderd kramen met producten en lekkernijen uit Indonesië.

Lutje Lokaal is een evenement in de binnenstad van Groningen waar de leukste winkels van zelfstandig ondernemers zich presenteren en laten zien waarom zij de echte smaak- en kleurmakers van de binnenstad zijn.

In de Martinikerk aan het Martinikerkhof is zaterdag ’s middags vanaf kwart over vier een uitvoering van het Requiem van Mozart.

Van zaterdag tot en met maandag staat Delfzijl in het teken van de Pinksterfeesten die dit jaar voor de 147ste keer worden gehouden. (Foto boven). Alle bekende elementen zijn weer aanwezig, zoals standwerkersconcours, roeiwedstrijden, Volle Kracht over de Gracht, Kraiten, Zotte Zondag, Taptoe, Rijtoer, Dijkfeest en op zondag een nieuw element namelijk de Ibiza Markt. Ook zullen er door de ondernemers in het centrumactiviteiten worden georganiseerd en de marine is ook weer present.