Cultuur & Uitgaan

Popmusicus Spinvis geeft gratis concert op 28 mei op de Grote Markt


Leestijd: 1 minuut

Spinvis

Spinvis, die met zijn band al veel pop prijzen won, bestaat uit singer songwriter Erik de Jong en zijn band. De cd ’s die hij maakte zijn onder andere Dagen van gras, dagen van stro, Goochelaars en geesten, Tot ziens Justine Keller.

Spinvis had een theatershow waarmee hij in heel Nederland speelde. In maart en april 2013 is hij Cultural Professor aan de TU Delft, en werkt hij verder drie maanden met een groep aan een opdracht in Frankrijk, geïnspireerd aan een bouwwerk ‘Le palais ideal’ gemaakt door een postbode die stenen verzamelde.

In Groningen won Spinvis in 2007 tijdens Noorderslag de prestigieuze Popprijs.

Voorprogramma met Dame Flux

In het voorprogramma zal de Groningse formatie Dame Flux optreden. Dit is inmiddels ook een bekende groep, die onlangs een nieuwe cd uitbracht, Champagne, een album vol sprankelende Nederlandstalige electropop. Hun cd wordt in mei in VERA gepresenteerd.

Dame Flux met als lead zangeres Irene Wiersma trad al op diverse locaties op in Groningen, in Vera, Simplon, Eurosonic en Noorderzon.

Time Shift Festival

Van 24 mei tot en met 2 juni vindt in Groningen het Time Shift Festival plaats: een cultuurfestival waaraan ruim twintig kunstinstellingen samenwerken. Samen gaan de Groninger kunstinstellingen op zoek naar doorbraak en vernieuwing in de 21ste-eeuw en dat resulteert in meer dan vijftig evenementen op het gebied van muziek, theater, literatuur, film, dans, beeldende kunst, performances, installaties en publieke discussies.
Voor het volledige programma:  www.timeshift.nu