Cultuur & Uitgaan

Provincie steunt Roze Zaterdag Groningen met 60.000 euro

De provincie Groningen steunt het initiatief om hier volgend jaar de landelijke Roze Zaterdag te organiseren. Gedeputeerde Staten stellen een subsidiebijdrage beschikbaar aan de organisatie van 60.000 euro. “Het wordt een feest van begrip en verbinding”, verwacht gedeputeerde Tjeerd van Dekken.


Leestijd: 1 minuut

Roze Zaterdag wordt volgend jaar gehouden op 22 juni. COC Groningen & Drenthe mag het landelijke evenement organiseren in verband met hun 75-jarig bestaan. Ze doen dit samen met Pride Groningen en studentenvereniging Ganymedes.

Activiteiten in Stad en Ommeland

Naar verwachting zullen er vele duizenden bezoekers naar de stad trekken. Ook worden er op andere datums verschillende activiteiten georganiseerd in Stad en Ommeland. 2024 is hiermee door de organisatie uitgeroepen tot ‘Queer Year’.

Gedeputeerde Van Dekken is blij met het initiatief. “Groningen maakt zich als regenboogprovincie sterk voor zichtbaarheid, acceptatie en emancipatie van de gemeenschap LHBTI+. Een evenement als Roze zaterdag geeft daar inhoud en betekenis aan.”

De provincie trekt in de voorbereiding naar Roze Zaterdag op met de gemeente Groningen, die tevens een financiële bijdrage aan de organisatie heeft toegezegd.