Cultuur & Uitgaan

Rondje Paterswoldsemeer voor het goede doel

Rotaryclub Groningen-Oost organiseert zaterdag 24 juni een midzomer avondwandeling rond het Paterswoldsemeer voor het goede doel: het Jeugdfonds Sport en Cultuur Groningen. Het Jeugdfonds zet zich in om kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld mee te laten doen met sport en cultuur.


Leestijd: 1 minuut

Rotary Groningen-Oost ondersteunt dit goede doel door de organisatie van deze midzomerwandeling. Langs de oevers van het meer wordt vanaf 19.00 uur een sfeervolle route van zo’n 11 kilometer gelopen met diverse bezienswaardigheden.

Deelnemers kunnen zich via de website rondjepaterswoldsemeer.nl inschrijven voor dit evenement. De gehele opbrengst van alle verkochte kaarten gaat naar het Jeugdfonds Sport en Cultuur Groningen. Doel is om meer kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld mee te laten doen met bijvoorbeeld voetbal, muziekles, turnen, streetdance en judo. Voor die kinderen en jongeren betaalt het Jeugdfonds de contributie, lesgeld en benodigdheden zoals schoenen of een tenue. Sport en cultuur zijn belangrijke pijlers voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Maximaal 2.000 deelnemers

Het Midzomerrondje Paterswoldsemeer wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal vrijwilligers, sponsoren en fans. Rondom het meer werkt Rotary Groningen-Oost samen met onder andere Teuntje de Slak, De Buitensociëteit en het Meerschap Paterswolde.

Met de tocht kunnen maximaal 2000 mensen meelopen. Start en finish zijn op de kade aan de Kaapse Baan (bij Teuntje de Slak). Kaarten zijn verkrijgbaar via de website. Het is de bedoeling om het evenement bij succes ieder jaar te laten plaats vinden.