Cultuur & Uitgaan

Roze Zaterdag dit jaar in Groningen: tienduizenden bezoekers verwacht

De landelijke pride Roze Zaterdag vindt dit jaar plaats in Groningen. Het event staat op de agenda voor zaterdag 22 juni. Er worden 30.000 tot 40.000 bezoekers verwacht.


Leestijd: 1 minuut

Roze Zaterdag, die sinds de jaren ‘70 de vrijheid en emancipatie van de lhbti+ -gemeenschap viert, vindt elk jaar in een andere stad plaats. Ook in 1985 en 2011 was Roze zaterdag in Groningen.

Tijdens Roze Zaterdag vinden er in de binnenstad allerlei activiteiten plaats. De Grote Markt zal het centrale punt zijn met een groot podium voor het Stadhuis. Daarnaast is er een Pride walk, informatiemarkt, roze kerkdienst en diverse optredens van landelijke artiesten tot lokale talenten. De line-up wordt begin mei bekend gemaakt.

Wethouder diversiteit Manouska Molema: “Ik ben er trots op dat Roze Zaterdag 2024 in Groningen wordt gehouden. Het is een mooie kans voor Groningen om zich te laten zien als lhbti+ vriendelijke stad en provincie. In Groningen mag je zijn wie je bent! Iedereen is verschillend, maar er is ruimte voor al die verschillen. Sterker nog: het maakt Groningen de kleurrijke gemeente en provincie die het is. Tijdens Roze Zaterdag zal dit ook weer tot uiting komen!” Pride Groningen en het COC Groningen & Drenthe, dat dit jaar hun 75-jarig bestaan viert, trekken samen op in de organisatie.