Cultuur & Uitgaan

Roze Zaterdag keert terug naar Groningen

Over precies een jaar is het zo ver: Roze Zaterdag keert terug naar Groningen. Het evenement, dat in 2011 voor het laats plaatsvond in Groningen, richt zich op de emancipatie van LHBTI+’ers.


Leestijd: 1 minuut

“Roze Zaterdag is de oudste pride van Nederland, het heeft daarmee een heel belangrijke historische waarde,” zegt voorzitter Mark Gils van het COC Groningen & Drenthe.  Het evenement bestaat sinds eind jaren zeventig en is ooit begonnen als protest. Tegenwoordig biedt het evenement ruimte voor informatie, debat, feest, ontmoeting en zichtbaarheid ten bate van seksuele, sekse- en genderdiversiteit.

Het bestuur van COC Groningen en Drenthe, dat het evenement terug naar Groningen bracht, haalde de sleutel afgelopen week op in Goes, waar Roze Zaterdag dit jaar plaatsvond. Vandaag dragen de bestuursleden de sleutel over aan wethouder Manouska Molema. COC wil het hele jaar evenementen organiseren waarin verbinding en LHBTI+ thema’s centraal staan. Het jaar wordt uiteindelijk afgesloten met de Roze Zaterdag op 22 juni 2024.