Cultuur & Uitgaan

Russische celliste neemt initiatief tot grote benefietavond in Groningen voor Oekraïne

De Russische celliste Maya Fridman heeft het initiatief genomen voor een culturele benefietavond in Groningen, met muziek, dans, een koor en eten. De opbrengst van deze bijzondere avond op maandag 21 maart in De Oosterpoort in Groningen is voor Oekraine.


Leestijd: 1 minuut

Russische celliste neemt initiatief tot grote benefietavond in Groningen voor Oekraïne
Russische celliste neemt initiatief tot grote benefietavond in Groningen voor Oekraïne

SPOT Groningen, het Prins Claus Conservatorium en Club Guy & Roni organiseren op initiatief van de Russische cellist Maya Fridman een benefietavond voor Oekraïne, waarvan de opbrengst gaat naar Giro555.

Maya wordt daarin bijgestaan door een groot aantal topmusici waaronder de Oekraïens-Russische pianist Borys Fedorov en de Oekraïense violist Igor Gruppman. Ook altviolisten Dana en Mikhail Zemtsov, cellist Maja Bogdanovic, contrabassist Nicholas Schwartz en pianist Rembrandt Frerichs dragen hun steentje bij, evenals sopraan Channa Malkin, het koor van het Prins Claus Conservatorium en de Russische danseres Tatiana Matveeva. Gedurende de avond ontvouwt zich een afwisselend programma vol muziek, dans en indringende verhalen.

Met de bijdrage van zowel Oekraïense, Russische, Nederlandse en andere internationale kunstenaars die met hun spel steun betuigen aan de slachtoffers van de oorlog, wil Fridman de verbindende kracht van muziek en dans voelbaar maken.

De inzet van alle uitvoerenden is geheel belangeloos. SPOT Groningen stelt de zaal en het personeel beschikbaar. De volledige ticketopbrengst gaat naar Giro555. Wie niet kan komen maar het initiatief wel wil steunen kan ook een virtuele stoel kopen.

Prijzen (donatie naar keuze):
– € 12,50
– € 25
– € 50
– € 100
– Virtuele stoel (donatie zelf invullen)

Voorafgaand aan het benefietconcert kun je overigens ook nog dineren in The Mix. De opbrengst daarvan wordt eveneens gedoneerd aan Giro555.
 
Dit programma is onderdeel van #hArtForUkraine, waarin talloze culturele instellingen en makers in Nederland hun steun betuigen.

Uitvoerenden:
Maya Fridman, cello
Channa Malkin, sopraan
Dana Zemtsov, altviool
Mikhail Zemtsov, altviool
Maja Bogdanovic, cello
Nicholas Schwartz, contrabass
Borys Fedorov, piano
Rembrandt Frerichs, piano
Tatiana Matveeva, dans
Koor van het Prins Claus Conservatorium

Benefietavond Oekraïne

Maandag 21 maart 20.15 uur
SPOT/De Oosterpoort

Klik hier voor meer info en kaarten.