Cultuur & Uitgaan

'Scholen pas weer open als corona-onderzoek klaar is'

De scholen gaan pas weer open zodra een belangrijk corona-onderzoek van het RIVM klaar is. Dat heeft onderwijsminister Arie Slob bevestigd. Dat onderzoek is afgelopen week gestart en het gaat waarschijnlijk nog zes weken in beslag nemen.


Leestijd: 1 minuut

'Scholen pas weer open als corona-onderzoek klaar is'
'Scholen pas weer open als corona-onderzoek klaar is'

Minister Slob wil onderzoek doen onder honderd gezinnen met schoolgaande kinderen, waarvan een gezinslid besmet is met het coronavirus. Alle klachten van het gezin worden bijgehouden en er worden extra monsters afgenomen. Uiteindelijk moet blijken hoe besmettelijk kinderen zijn. 

Het onderzoek is dinsdag gestart en het duurt ongeveer zes weken voordat de resultaten bekend zijn. Pas dan wil Slob de scholen weer openen. Dat zou dus op z’n vroegst ergens in mei zijn. 

Middelbaar onderwijs
Dinsdag werd bekend gemaakt dat het centrale eindexamen is geschrapt. Leidend zijn nu de schoolexamens. Op veel plekken zijn die schoolexamens echter ook al afgelast, waardoor de scholen nu moeten bepalen wie wel of niet geslaagd is. Er wordt nog wel gekeken of er herkansingsmogelijkheden worden gecreëerd voor leerlingen die dachten mindere cijfers op te kunnen halen door het eindexamen.