Cultuur & Uitgaan

Stemmige Kerstmuziek van koren in Noord-Groningen

Zaterdagavond 23 december kan iedereen al in kerststemming komen dankzij een bijzondere uitvoering in de Jacobuskerk in Uithuizen. Twee koren zorgen dan voor stemmige Advents- en Kerstmuziek, uit de tijd van de Middeleeuwen tot en met de huidige tijd.


Leestijd: 1 minuut

Zaterdag 23 december a.s. zingen twee projectkoren van de Liudgerparochie in de H. Jacobus de Meerdere Kerk aan de Hoofdstraat-West 85 te Uithuizen.

Een programma met Gregoriaanse Advents- en Kerstmuziek uit de Middeleeuwen tot meer recente koorwerken van o.a. Mendelssohn en John Rutter. De koren staan onder leiding van Jelke Hamersma.

Naast de koorwerken worden enkele soli gezongen en gespeeld door Lia Thybaut, Cobi Keurentjes – Sopraan en Christel Postma – viool.

Het programma begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, echter een gift ter bestrijding van de kosten wordt zeer gewaardeerd, aldus de organisatie.

De unieke uitvoeringen beginnen om acht uur. Het is de bedoeling in de toekomst vaker voor iedereen toegankelijke concerten te geven in deze kerk.