Cultuur & Uitgaan

Partnerbijdrage

Suikermarkt bij EM2 op het Suikerterrein

Op zondag 22 oktober is de laatste Suikermarkt van het seizoen.


Leestijd: 2 minuten

Foto | Niels Knelis Meijer
Foto | Niels Knelis Meijer

Op de unieke plek op het voormalig Suikerterrein bij EM2 Groningen zal zondag 22 oktober de ‘Indian Summer’ editie van de Suikermarkt plaatsvinden. Op deze Festivalmarkt, die nóg groter is dan vorig jaar, kun je een variatie vinden aan bijzondere items: veel vintage en preloved kleding, meubeltjes, vinyl, sieraden, schoolplaten en posters, upcycling, interieurdecoratie, industrial design en meer.

Ook wordt er door creatieve standhouders en kunstenaars zelfgemaakte producten aangeboden. Bijvoorbeeld zelf ontworpen kaartjes, zelfgemaakte sieraden, handgemaakte biologische zepen en bijzondere kunstwerken. Er zijn maar liefst 100 verschillende kraampjes en stands.

Er zullen verschillende foodstands zijn voor een lunch of een borrelhap: Indonesische barbecue, biologische hamburgers, nachos, wraps en broodjes, heerlijke puntzakken friet en pizza uit de houtgestookte oven, ook vega en vegan. Er is een truck waar koffie wordt verkocht en is er natuurlijk schepijs en suikerspinnen.

Daarnaast verzorgt het beproefde team van EM2 de dorstige mens. Verschillende biertjes, wijntjes en frisjes met of zonder tic, binnen en buiten, op het gezellige terras en in de hangmattuin van het mooie EM2. Muziek zal ook niet ontbreken: DJ Ben -The recordman- zal 60ties, 70ties & 80ties plaatjes draaien op het podium en je mag plaatjes aanvragen!

Natuurlijk is er ook entertainment voor kinderen waaronder schminken, flipperen en slijm maken. Kortom: een supergezellige markt met een heerlijke festival-vibe!

Foto | Niels Knelis Meijer

Parkeren is beperkt mogelijk op het Suikerterrein. Ga vooral met de fiets of het openbaar vervoer (lijn 39 en 8). Kom je wel met de auto dan biedt de Suikermarkt een gratis vintage pendelbus aan vanaf het parkeerterrein van van der Valk Hoogkerk, laat je in stijl vervoeren naar de Suikermarkt bij EM2.

De openingstijden zijn van 11.00 – 17.00 uur. Kinderen tot 12 jaar komen gratis, entree voor volwassenen is €3,50. Meer informatie en foto’s kun je vinden je op Facebook en Instagram: @Suikermarkt