Cultuur & Uitgaan

Theatervoorstelling 'What is love' komt naar Stadsschouwburg

De theater- en dansvoorstelling What is love komt naar Groningen. Op 14 april is de voorstelling over de liefde te zien in de Stadsschouwburg.


Leestijd: 1 minuut

Theatervoorstelling 'What is love' komt naar Stadsschouwburg
Theatervoorstelling 'What is love' komt naar Stadsschouwburg

De theatervoorstelling is een productie van regisseur Casper Vandeputte en choreograaf Justin de Jager bij de Utrechtse gezelschappen Theater Utrecht en DOX. Geïnspireerd op eigen ervaringen, de oudste godsdiensten en de nieuwste wetenschappelijke inzichten doen de makers een poging de liefde te snappen. Ze discussiëren, musiceren, verlangen, praten met het publiek, en vechten alles uit wat er te bedenken is over de liefde.

“Liefde vindt vrijwel iedereen het belangrijkste in het leven. Maar weten we eigenlijk wat liefde is?” zegt Vandeputte, die al een tijdje rondliep met het idee om een voorstelling te maken over liefde. “Tijdens deze voorstelling gaan we die vraag met elkaar onderzoeken. We doen dit in de vorm van losse scènes. Zo leer je iedere scène weer een nieuwe vorm van liefde kennen. Soms kan je liefde niet met woorden uitdrukken, vandaar dat we ook dans in het stuk hebben verwerkt.”

Theater Utrecht en DOX

Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en brengt theater voor een zo breed mogelijk publiek. Het gezelschap werkt nauw samen met het Utrechtse DOX, makersplatform voor theater, urban arts, jongeren en alle (sub)culturen van nu.