Cultuur & Uitgaan

Twee gratis filmavonden op de Zernike Campus

Op 29 en 30 september presenteren de gemeente Groningen en Marketing Groningen de Zernike Cinema. Een inspirerende filmavond in de Energy Barn, een innovatie, groene locatie midden op de Zernike Campus. Tijdens deze avonden zijn er verschillende documentaires en films te zien die aansluiten bij de maatschappelijke doelen van de Campus: Healty Ageing, Duurzaamheid & Energie. Tickets voor de filmavonden zijn gratis verkrijgbaar.


Leestijd: 1 minuut

Twee gratis filmavonden op de Zernike Campus
Twee gratis filmavonden op de Zernike Campus

Meeslepend en inspirerend

Op woensdagavond worden de filmavonden afgetrapt met de meeslepende documentaire 100UP, die verschillende inkijkjes geeft in de levens(wijsheid) van de alleroudsten. Op donderdag 30 september is de film Biggest Little Farm te zien, een inspirerend verhaal dat je aan het denken zet over de aard van de natuur en onze omgang daarmee. 

Lokaal en duurzaam

Bijzonder aan de locatie, de Energy Barn, is dat het lokaal en duurzaam is gemaakt door studenten van de Hanzehogeschool, leerlingen van het Alfa-college, docenten, bedrijven en instellingen.

‘Vier de Groningse zomer’

Zernike Cinema is bedacht door de gemeente Groningen en Marketing Groningen en is onderdeel van hun gezamenlijke campagne ‘Vier de Groningse zomer’. Met deze campagne willen ze mensen enthousiasmeren om bijzondere gebieden in Groningen te ontdekken, juist buiten de binnenstad. De Zernike Campus is ook aangewezen als ‘nieuw’ te ontdekken gebied. Mensen worden uitgenodigd daar te komen en kennis te maken met alles wat de Campus te bieden heeft. De campagne loopt nog tot de herfstvakantie.

Zernike Cinema is opgezet in samenwerking met Zernike Campus Groningen en de Energy Barn en wordt georganiseerd door SD Events.

Programma en kaartverkoop
De deuren gaan open vanaf 19.30 uur en de film start om 20.00 uur. Tickets zijn gratis, maar zijn beperkt verkrijgbaar, vol = vol. Een geldige Corona QR code is vereist bij de entree.

Illustratie: Sanne Boekels