Cultuur & Uitgaan

Twee Spaanse tallships te bezoeken in Delfzijl

Alvast toe aan een voorproefje op de DelfSail van volgend jaar? Vanaf 21 augustus brengen twee bijzondere Spaanse tallships een bezoek aan de haven van Delfzijl, waar zij tot 4 september zullen blijven.


Leestijd: 1 minuut

De Pascual Flores
De Pascual Flores

Het gaat om de houten replica Galeon Andalucia (47 meter) en de driemastschoener Pascual Flores (43 meter). De schepen zijn eigendom van de stichting Fundacion Nao Victoria, die is gespecialiseerd in het bouwen van houten replica’s en het herstellen van andere historische schepen. De stichting maakt momenteel een Europese tour om de bekendheid van hun organisatie – en hun schepen – ook in West-Europa te vergroten.

Tussen 23 augustus en 3 september is het mogelijk de schepen te bezoeken. Hiervoor vraagt de organisatie een kleine bijdrage. Tickets worden verkocht via tickets.velacuadra.es of bij het schip zelf. Met een ticket krijg je ook een rondleiding over het schip. Vanwege het vele hout en veel trappen zijn de schepen niet toegankelijk met naaldhakken, kinderwagens, rolstoelen en/of rollators.

Meer informatie over de schepen en de DelfSail 2024 is te vinden op www.delfsail.nl.