Cultuur & Uitgaan

Tweede weekend van oktober weer Kunst op Nienoord

Landgoed Nienoord in Leek staat op zaterdag 9 en zondag 10 oktober vol met kunst. In het Koetshuis, de Expositiehal en de tuin van de Borg en Museum Nienoord kunnen kunstliefhebbers genieten van de mooiste werken van 35 kunstenaars. Bezoekers kunnen de kunst bewonderen of kopen, en daarnaast zijn er ook demonstraties, workshops en lezingen te bezoeken. Ook is er gelegenheid om kennis te maken met de kunstenaars zelf.


Leestijd: 1 minuut

Tweede weekend van oktober weer Kunst op Nienoord
Tweede weekend van oktober weer Kunst op Nienoord

Verschillende plekken op het landgoed zijn ingericht voor verschillende doelen. Het Koetshuis is ingericht als atelier waar demonstraties steenbewerking, schilderkunst, beeldhouwen en sumi-e – een japanse schildertechniek – worden gegeven, en de Engelse landschapstuin is ingericht als beeldentuin. 

Kunstenaar Ewoud Dubois uit Haren laat dit jaar werken zien die met acrylverf zijn geschilderd op jute. “Het doek is heel grof en bewerkelijk, maar het effect dat ontstaat is pastelachtig en subtiel. Omdat de achtergrond het doek zelf is, is dit zeer geschikt voor portretten.” 

Lezing

De graficus Aldrik Salverda uit Kiel Windeweer geeft tijdens Kunst op Nienoord op zaterdag en zondag een lezing over de geschiedenis en werking van de grafische technieken die hij gebruikt: zeefdruk, houtdruk, lithografie en carborundumdruk. Aan de hand van zijn eigen werk zal hij verschillende technieken demonstreren. 

Openingstijden en entree

De tentoonstelling is geopend op zaterdag 9 en zondag 10 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 6,50. Kinderen t/m 7 jaar gratis; kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen € 3,50. Vrienden van het museum en museumkaarthouders hebben gratis toegang.