Cultuur & Uitgaan

UB40 komt weer naar De Oosterpoort

UB40 keert terug naar De Oosterpoort! De trip down memory lane, met nummers als ‘Falling in Love With You’, ‘Food For Thought’, en natuurlijk ‘Red, Red Wine, staat op de agenda voor woensdag 22 april.


Leestijd: 1 minuut

UB40 komt weer naar De Oosterpoort
UB40 komt weer naar De Oosterpoort

UB40 werd in 1978 opgericht en verwijst met de naam naar het "Unemployment Benefit Form 40", het formulier waarmee Engelse werklozen zich moesten aanmelden om een werkloosheidsuitkering te krijgen. Na het eerste album konden de bandleden zich permanent uitschrijven bij de plaatselijke UWV want sindsdien besteeg de band uit Birmingham de internationale hitlijsten.

UB40 ontving viermaal een Grammy-nominatie voor Beste Reggae-album en verkocht wereldwijd meer dan zeventig miljoen platen. Dankzij uitverkochte shows door het hele land, waaronder AFAS Live en Rotterdam Ahoy blijkt dat het werk van UB40 nog niets aan glans heeft verloren.

De bezetting van UB40 bestaat uit founding members Jimmy Brown (drums), Robin Campbell (co-lead vocals/gitaar), Earl Falconer (bas/zang), Norman Hassan (percussie/zang), Brian Travers (sax/toetsen), Martin Meredith (sax/keys), Laurence Parry (trompet) en Tony Mullings (toetsen) plus Duncan Campbell (lead vocals), sinds hij in 2008 het stokje overnam van zijn broer toen die de band verliet om solo te gaan.

Tickets en meer info