Cultuur & Uitgaan

Unieke vertoning van nieuwe Zwitserse horrorkomedie 'Mad Heidi' bij RKZ-bioscoop in Groningen

Een unieke kans voor liefhebbers van B-films: op 28 en 30 januari vertoont RKZ Bios in Groningen tweemaal de Zwitserse horrokomedie 'Mad Heidi'. Het betekent een primeur, want de film is nergens anders in Nederland in de bioscoop te zien.


Leestijd: 1 minuut

Unieke vertoning van nieuwe Zwitserse horrorkomedie 'Mad Heidi' bij RKZ-bioscoop in Groningen
Unieke vertoning van nieuwe Zwitserse horrorkomedie 'Mad Heidi' bij RKZ-bioscoop in Groningen

De film 'Mad Heidi' zou niet misstaan in de categorie "zo slecht dat het goed is". Het betreft een over-the-top horrorkomedie over het lieflijke meisje Heidi, dat opgroeit in een idyllisch Zwitsers bergdorpje waar alles draait om kaas.

Als haar geliefde op wrede wijze om het leven wordt gebracht, besluit ze op zoek te gaan naar vergelding. Ze transformeert van lief alpenmeisje tot wraaklustige Mad Heidi.

De makers kondigden de bizarre film al aan als 'de eerste swissploitatie-film', een woordspeling op exploitatiefilms die in de eerste plaats effect willen sorteren door te choqueren of prikkelen. De surrealistische trailer van 'Mad Heidi' wekt de indruk dat het wat dat betreft wel goed zit.

De B-film kwam door crowdfunding tot stand en werd op 23 november uitgebracht. Aanvankelijk verscheen 'Mad Heidi' nergens in de Nederlandse bioscopen. De film was tot nu toe alleen online te bekijken (tegen betaling) op de website https://madheidi.com/.

RKZ Bios gaat de cartooneske horrorkomedie nu dus twee keer vertonen, op 28 en 30 januari in het nieuwe jaar. "Waarschijnlijk de enige twee vertoningen in Groningen, ooit", laat RKZ in een bericht weten.

Bioscoopgangers in Groningen krijgen daarmee een unieke kans om de cultfilm voor het eerst op het witte doek te zien. Kaarten zijn een half uur voor aanvang te koop bij de kassa.

Foto: RKZ Bios

https://www.youtube.com/watch?v=tjGIWcOrq-I