Cultuur & Uitgaan

Veel te doen in Kerstvakantie Groningen: van “Poetry by Night” tot puzzelavonturen en knutselen

De Kerstdagen zijn achter de rug, maar de kerstvakantie nog lang niet. Gelukkig is er in en om de stad Groningen veel te beleven. Van 'Poetry by Night'  tot een puzzelavontuur, en van thuis koken tot online-knutselen in huis. Een overzicht van de zeer uiteenlopende activiteiten is te vinden op de website van Visit  Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Veel te doen in Kerstvakantie Groningen: van “Poetry by Night” tot puzzelavonturen en knutselen
Veel te doen in Kerstvakantie Groningen: van “Poetry by Night” tot puzzelavonturen en knutselen

Poetry by Night

In de kerstvakantie kun je allerlei gedichten lezen tijdens 'Poetry by Night'. (Foto boven). Wanneer het 's avonds donker wordt, worden de mooiste gedichten geprojecteerd op verschillende gebouwen in de gemeente Groningen, zoals het Groninger Museum en drie andere gebouwen in het centrum van Groningen, Haren en Ten Boer.

Ook vind je gedichten op zuilen in de stad, in etalages en in bussen. De gedichten zijn gemaakt door jongeren tussen de 10 en 18 jaar met het thema 'dromen'.

Knutselen thuis

Kinderen uit Stad en Ommeland kunnen meedoen aan online knutselactiviteiten, georganiseerd door het Universiteitsmuseum

Het Universiteitsmuseum heeft allerlei activiteiten bedacht die kinderen online kunnen doen. Zodat ze gewoon lekker thuis aan de slag kunnen. De experimenten zijn geschikt voor kinderen van 6 t/m 14 jaar en hebben verschillende thema's.

Puzzeltocht per auto

Wil je de verborgen schoonheid van de provincie ontdekken én een spannend mysterie oplossen? Ga samen op pad, scheur (niet al te letterlijk) de provincie door en ontdek de mysteries van Scheur en Speur Groningen. Tijdens dit spannende avontuur met een mysterieuze opdrachtgever leer je de provincie op een andere manier kennen. Er zijn momenteel twee verschillende spellen beschikbaar van elk zo’n 60 kilometer lang.

MEER TIPS

Meer over bovenstaande activiteiten en nog meer tips is te vinden op de website van Visit Groningen