Cultuur & Uitgaan

Vliegen vanaf Airport Eelde in trek

Uit onderzoek is gebleken dat parkeren op Eelde Airport het goedkoopste is van alle luchthavens in Nederland. Het vliegveld bij Groningen is dan ook een ideaal vertrekpunt voor een goedkope vakantie. Dat er op de luchthaven geen lange wachtrijen zijn en dat de paspoortcontrole snel verloopt zijn pluspunten die vliegers erg waarderen. Voor mensen in het noorden van het land is vliegveld Eelde een perfect start van een stress-vrije vakantie.


Leestijd: 2 minuten

Vliegen vanaf Airport Eelde in trek
Vliegen vanaf Airport Eelde in trek

Vanuit Eelde Airport kun je de hele wereld overvliegen. De meeste rechtstreekse vluchten gaan naar Spanje. En dan vooral naar de Canarische Eilanden en naar Mallorca. Lekker eten, de zon die bijna het hele jaar door schijnt en luxe All Inclusive hotels trekken vele toeristen naar deze Spaanse eilanden. Reisorganisatie TUI speelt daar handig op in en heeft een vloot aan vliegtuigen klaar staan op Groningen Airport Eelde. Ieder week vliegt TUIfly vanuit Groningen naar de Spaanse zon. Zelfs in de wintermaanden kun je instappen voor een zonovergoten strandvakantie in Spanje.

Wijntjes drinken op een terras met zeezicht, een bord vol tapas oppeuzelen en van spetterende glijbanen sjezen zijn zomaar wat antwoorden op de vraag ‘wat doe je het liefst op vakantie’? Op de Canarische Eilanden Lanzarote en Gran Canaria kan het alle drie tegelijk. TUI vliegt iedere week van Airport Eelde naar deze Spaanse eilanden in de Atlantische Oceaan. De bruisende badplaatsen en luxe hotels (vaak met waterpark) zorgen dag en nacht voor vermaak. Tip van GIC: rondom de Canarische Eilanden zwemmen walvissen en dolfijnen die je tijdens een boottocht kunt spotten.

Ook sportievelingen kunnen prima vanaf Airport Eelde naar Spanje vliegen. Het Spaanse eiland Mallorca is geliefd bij topsporters die hier in de wintermaanden graag komen fietsen. De glooiende heuvels en steile bergwegen vormen een ideaal parcours voor fietsliefhebbers. Opfrissen kan door een van de turquoise gekleurde baaien in te plonsen. TUI vliegt niet alleen naar Mallorca, maar biedt er ook hotels en appartementen aan. Je kunt tijdens de zonvakantie zelfs overnachten in een hotel aan zo’n schilderachtige baai. Wij zeggen alleen maar: zonsondergang en romantiek.

Niet alleen het vliegen vanaf Eelde Airport is zorgeloos, ook de vakantie zelf kan dat zijn. TUIfly vliegt namelijk ook naar de Costa de la Luz in het zuidwesten van Spanje. De streek ligt tegen Portugal aan en is nog onontdekt. Geen drukte op het goudkleurige strand en geen ruzie om ligbedjes bij het zwembad. Voor rustzoekers is dit dan ook de perfecte plek voor een zorgeloze zonvakantie. Helemaal als je kiest voor een All Inclusive hotel en alle hapjes en drankjes inclusief zijn. En zodra je zongebruind terugkomt op vliegveld Eelde stap je zo de auto in om filevrij naar huis te rijden.