Cultuur & Uitgaan

Volledige line-up Bevrijdingsfestival Groningen bekend

De line-up van de komende editie van het Bevrijdingsfestival Groningen is bekend. Het festival bestaat dit jaar uit drie stages, dertig verschillende artiesten, een reuzenrad, een foodtruckfestival, wijnbar, kids area en een tuin van de vrijheid. Op het hoofdpodium zijn optredens van onder meer Froukje (ambassadeur van de vrijheid), The Opposites en MEROL.


Leestijd: 1 minuut

Bevrijdingsfestival Groningen ontruimt terrein vanwege slecht weer
Bevrijdingsfestival Groningen ontruimt terrein vanwege slecht weer

Bevrijdingsfestival Groningen is dit jaar weer gratis, start om 12.00 uur en vindt plaats op de Drafbaan.

Op de mainstage staan optredens gepland van Froukje (ambassadeur van de vrijheid), The Opposites, Goldkimono, MEROL, Prins S. en de Geit, SHANTEL & Bucovina club Soundsystem en Steeby & the Better Days.

Mohawk SENA Stage

De Mohawk SENA Stage wordt beklommen door Bente, Ir Sais, Gyedu-Blay Amolley & his Sekondi Band, Jammah Tammah Groove Express, Pushin Wood soundsystem, sor en QuiQue. Het podium wordt in de avonduren omgetoverd tot een Groningen Dance Stage.

Op de Hit the North Stage is opkomend en regionaal talent te bewonderen. Het gaat daarbij om DYLAMIC, Fred Goverde, MOONLOOPS, SEB ZUKINI, Waterleaf, Jelle Mulder, Rommy Gabay, Never been to Berlin en DJ Swoolish

Vrijheidsmaaltijd

Op 5 mei om 11.30 uur, dus voordat het festivalterrein open gaat, is midden op het festivalterrein de Vrijheidsmaaltijd. Alle Groningers uit Stad en Ommeland, belanghebbenden en geïnteresseerden of bezoekers van het festival die gewoon zin in soep hebben , zijn van harte welkom. De Vrijheidsmaaltijd is meer dan een gezellig etentje. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waar gasten over vrijheid en onvrijheid spreken. Aanmelden kan via vrijheidsmaaltijd@bevrijdingsfestivalgroningen.nl en de website van Bevrijdingsfestival Groningen.