Cultuur & Uitgaan

Vreemde tekening op blinde muur Vindicat op Grote Markt

Woensdag komt op de blinde muur van studentenvereniging Vindicat aan de Grote Markt in Groningen een opmerkelijke tekening. De tekening, die op doek op de rechtermuur wordt gespannen, reageert op de omgeving. Op de achtergrond staat de Martinitoren, op de voorgrond staan futuristische mensen die op zoek zijn naar het toekomstige Groninger Forum.


Leestijd: 1 minuut

Vreemde tekening op blinde muur Vindicat op Grote Markt
Vreemde tekening op blinde muur Vindicat op Grote Markt

Kijkers vanuit de Oosterstraat zullen de echte Martinitoren zien doorlopen in een fictieve.

Het idee komt van Patrick Loonstra. Het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) pikte dit op en zorgde voor de realisatie.

Loonstra realiseert de tekening samen met Erik Wielaert, die op de bouwschutting op de Grote Markt op dit moment een stripverhaal heeft over de Groninger geschiedenis. Qua beeldtaal en thematiek sluit de tekening op de muur van Vindicat aan bij deze strip.

Het CBK coördineert het project en zorgde voor de financiering. Financiers: Project Grote Markt Oostzijde, Groningen City Club, Stadsdeelcoördinatie binnenstad, Vindicat, Groninger Forum, Sign-up en CBK Groningen. Sponsoring in natura: aannemers BAM, Jurriëns en Jorritsma Bouw.