Cultuur & Uitgaan

Winnaars Beste Groninger Film 2021 bekend

Rosa Geertsma-Lackroy, Frank Boxman, Okki Poortvliet en Stefan Nuiver zijn de winnaars van de Beste Groningen Films 2021. De prijzen werden afgelopen zaterdag, 26 maart, uitgereikt in Forum Groningen. Dit jaar was er voor het eerst ook een publieksprijs. Die ging naar John Croezen.


Leestijd: 1 minuut

Winnaars Beste Groninger Film 2021 bekend
Winnaars Beste Groninger Film 2021 bekend

In vier categorieën werden er winnaars gekozen: Beste opdrachtfilm, Beste non-fictiefilm, Beste fictiefilm en de OOG TV Talent Award. De winnende films in alle categorieën zijn geselecteerd op basis van kwaliteit en de connectie met de provincie Groningen. De jury bestond uit Marjoleine Boonstra (filmmaker, beeldend kunstenaar en fotograaf); Vamba Sherif (schrijver, journalist en filmrecensent); en Gouden Kalf winnaar Esther Rots (filmproducent, schrijver, regisseur en editor). De uitreiking en het commentaar op de films is op de website van het Forum te vinden. 

De winnende makers in de categorie Beste opdrachtfilm, Beste non-fictiefilm en Beste fictiefilm kregen elk een cheque voor € 1.000,- huurtegoed bij Bear Cinema Rentals. De winnaar van de OOG TV Talent Award ontving € 500,-. De publieksprijs is een avond in Camera 3 de luxe, de luxe filmzaal van het Forum, met vrienden en familie.

De prijs voor Beste Groninger Film is in het leven geroepen als aanmoediging voor films en filmmakers afkomstig uit de provincie Groningen. Het is een initiatief van Forum Groningen in samenwerking met OOG TV, Groninger Archieven en Bear Cinema Rentals.