Cultuur & Uitgaan

‘Zoon’ Ripperda lanceert miniserie Gijspectief

De Groningse Luka Bellinga (14) lanceert eind september Gijspectief op YouTube: een miniserie waarin Luka hoofdpersoon Gijs en zijn verschillende emoties speelt. Momenteel speelt Luka de zoon van Ripperda (gespeeld door Bert Visscher) in de gelijknamige muziektheatervoorstelling van Zummerbühne.


Leestijd: 1 minuut

De miniserie is vanaf 30 september te zien en bestaat uit zes afleveringen over Gijs en zijn vrienden en emoties. De serie is geïnspireerd op de bioscoopfilm Inside Out. “Vooral de scènes waarin ik zelf meerdere keren tegelijk in beeld ben zijn heel leuk en grappig om te zien”, zegt Luka over de serie, “maar het is ook wel raar om mezelf zo vaak tegelijk in beeld te zien.”

Gijspectief is een vervolg op de interactieve film P.E.T.S (Probeer Eens Te Stoppen), waarin Luka ook de hoofdrol van Gijs speelt. De film P.E.T.S. is een onderdeel van het lesprogramma over pesten voor basis- en middelbare scholen.

Luka zit sinds zijn vijfde op musicalles en was eerder onder andere te zien in het televisieprogramma Saved By The Bell op SBS6 en in de bioscoopfilm De Club Van Lelijke Kinderen. Afgelopen jaar speelde hij Jantje in de musical Ciske de Rat in het Geert Teis-theater.

Momenteel is Luka Junior Reporter voor VipsTv, waarvoor hij BN’ers mag interviewen op bijvoorbeeld festivals. Ook speelt hij op dit moment in de openluchtmuziektheatervoorstelling Ripperda van Zummerbühne als de zoon van Ripperda.

Gijspectief is een idee en productie van Brian op de Dijk Media Producties en VipsTv. Op 30 september komt de eerste aflevering van Gijspectief online op het YouTube kanaal van VipsTv.