Wonen

Wethouder: ‘Een nieuwe groene ring rond de stad. Prachtig plan!’

‘Een prachtig plan!’ Dat vindt de Groningse wethouder Roeland van der Schaaf van het idee om een grote groene ring met veel bossen aan te leggen rond Madrid.


Leestijd: 1 minuut

Wethouder: ‘Een nieuwe groene ring rond de stad. Prachtig plan!’
Wethouder: ‘Een nieuwe groene ring rond de stad. Prachtig plan!’

Madrid plant namelijk een bosgordel van 74 km rond de stad met wandel- en fietspaden, speeltuinen en corridors voor biodiversiteit / dieren in het wild, om de lucht te reinigen en te koelen, koolstof op te nemen en de kwaliteit van leven te verbeteren. De aanleg van die groene ring maakt onderdeel uit van de strategie tegen luchtverontreiniging.

Van der Schaaf laat afgelopen week op Twitter weten de aanleg van een groene ring rond de stad ‘een prachtig plan!’, te vinden.

Deze uitspraak is opmerkelijk omdat de gemeente Groningen weliswaar maatregelen neemt voor een gezondere woonomgeving, maar daarin toch duidelijk niet vooroploopt, zoals Groningen ooit wel voorop liep met de invoering van het verkeerscirculatieplan.

Misschien dat het idee een stimulans kan zijn om ook in Groningen bijzondere initiatieven te steunen, zoals de bouw van flats met veel groen.

https://twitter.com/roelandvdschaaf/status/1288950352704868355
https://youtu.be/59MbD8-bZMY
EL BOSQUE METROPOLITANO