Wonen

Belanghebbenden Noorderplantsoen in gesprek om overlast tegen te gaan

Tijdens de landelijke ‘Dag van de Buurt’ op 19 mei komen er in het Noorderplantsoen belanghebbenden bij elkaar om inzichten op te halen en open te staan voor elkaars perspectieven. Dit om de overlast in het plantsoen tegen te gaan.


Leestijd: 1 minuut

Belanghebbenden Noorderplantsoen in gesprek om overlast tegen te gaan
Belanghebbenden Noorderplantsoen in gesprek om overlast tegen te gaan

Tijdens de landelijke ‘Dag van de Buurt’ laten verschillende initiatieven zien hoe er aan leefbare en veilige buurten gewerkt wordt. Onder de naam ‘Happy Plantsoen, Together Doen’ brengen Agents of Change en Buenaparte zijn deze beweging gestart, gesteund door de gemeente Groningen.

Happy Plantsoen, Together Doen

Met bewoners, ondernemers, studenten en andere betrokkenen wordt bewustwording gecreëerd rondom het thema ‘overlast’. Het Noorderplantsoen wordt met het mooie weer in grote getale gebruikt als prettige plek om te zitten, sporten of recreëren. Echter gaat dit helaas te vaak gepaard met geluids- en afvaloverlast. 

Door middel van een nieuwe vorm van communicatie, een bak positiviteit en creativiteit denkt de organisatie van Happy Plantsoen een nieuwe beweging in gang te zetten, zodat iedereen kan blijven genieten van het fantastische Noorderplantsoen. Deze sociale verandering kan in de toekomst ook toegepast worden in andere publieke (groene) ‘hotspots’ zoals het Stadspark en Stadsstrand. 

De organisatie laat weten dat iedereen op 19 mei tussen 10.00 en 13.00 welkom is bij restaurant Zondag in het Noorderplantsoen om samen in kaart te brengen waar de vraagstukken liggen, mee te praten over creatieve oplossingen, om de reeds bedachte ideeën te toetsen en om zelf aan de slag te gaan met het opruimen van zwerfvuil onder de noemer ‘Happy Plantsoen ligt voor het grijpen’.