Wonen

Bewoners kunnen woensdag inspreken over nieuwe woonwijk Stadshavens

Inwoners en organisatie die hun mening willen geven over de Stadshavens, de nieuwe woonwijk rond het Eemskanaal, kunnen dat woensdag doen. Dat houdt de gemeenteraad van Groningen speciale inspreeksessie over de plannen voor Stadshavens.


Leestijd: 1 minuut

De gemeente is al jaren bezig met plannen maken voor het gebied Stadshavens. Dat moet een groene, stedelijke wijk worden met in totaal 3.300 woningen, 33.000 m² commerciële en maatschappelijke bedrijfsruimte, en een Havenpark. Om plaats te maken voor de nieuwbouw verdwijnt het bedrijven- en industrieterrein langs het Eemskanaal.

Raadsvoorstel

Om de Stadshaven-plannen te kunnen uitvoeren moet de gemeenteraad instemmen met wijziging van het zogeheten omgevingsplan voor het Stadshavens-gebied. De gemeenteraad stemt daar in de raadsvergadering van 15 mei over.

Op 24 april debatteert de raad nog over dit raadsvoorstel. En nog daarvoor – op woensdag 17 april tussen 21.00 en 22.00 uur in de raadzaal van het stadhuis – is er dus een speciale inspreeksessie. Insprekers moeten zich van tevoren aanmelden bij de griffie van de gemeenteraad.

Zienswijzen

Inwoners en organisaties konden begin dit jaar ook al bij de gemeente met zogeheten ‘zienswijzen’ aangeven wat zij van het ontwerp-wijzigingsbesluit voor Stadshavens vinden. De gemeente heeft 34 zienswijzen gekregen. De ingediende zienswijzen hebben niet tot wijzigingen in het wijzigingsbesluit omgevingsplan geleid.