Wonen

Bewoners Zilverlaan: Nijestee moet geen half werk doen

Op woensdag 8 juni bieden bewoners van de Zilverlaan een zwartboek aan Nijestee aan. In het zwartboek staan foto’s en beschrijvingen van problemen waar Nijestee met de huidige renovatie geen oplossing voor biedt. Ze willen dat Nijestee een volledige renovatie uitvoert.


Leestijd: 1 minuut

Bewoners Zilverlaan: Nijestee moet geen half werk doen
Bewoners Zilverlaan: Nijestee moet geen half werk doen

Bewoners aan de Zilverlaan hebben al jaren klachten over scheuren, vocht, tocht, schimmel en kou. Een deel van deze problemen wordt nu aangepakt, maar niet volledig en ook niet overal op dezelfde manier. 

Tijdens een bijeenkomst anderhalve week geleden hebben zo’n 40 buurtbewoners afgesproken dat ze een volledige renovatie willen. “We zijn erg blij dat Nijestee onze huizen opknapt, maar dan moeten ze het wel goed doen”, zeggen huurders Roos Yard en Madja Naferi. 

Nijestee moet volgens bewoners helpen bij het bestrijden van ongedierte, schimmel, asbest. Ook vinden ze dat de scheuren goed moeten worden aangepakt. 

De SP laat weten de bewoners bij te staan in hun wensen voor betere renovatie. De partij vindt het onbegrijpelijk dat Nijestee een halve investering doet.