Wonen

Buitenkamer in Martini Ziekenhuis voor ernstig zieke patiënten

Sinds maandag is de Martini Buitenkamer in de binnentuin van het Martini Ziekenhuis in gebruik. De buitenkamer is speciaal bedoeld voor patiënten die vanwege hun ziekte of aandoening niet uit het ziekenhuisbed kunnen, zoals patiënten van de Intensive Care. In de buitenkamer kunnen zij in het ziekenhuisbed in een rustige omgeving met privacy genieten van buiten zijn.


Leestijd: 1 minuut

Buitenkamer in Martini Ziekenhuis voor ernstig zieke patiënten
Buitenkamer in Martini Ziekenhuis voor ernstig zieke patiënten

Rustig en privé

De buitenkamer bevindt zich in de binnentuin van het Martini Ziekenhuis. In een natuurlijke omgeving met groen, ruimte en zitplekken voor naasten. "De wind voelen, een zonnestraal op je huid. Ervaren dat het echte leven nog bestaat en heel even uit de rol van patiënt zijn om samen met je dierbaren herinneringen te maken en emoties te delen op een andere plek dan de ziekenhuiskamer. Dat is heel waardevol. Het is heel fijn dat er nu een speciale plek gecreëerd is", vertelt Iepie Plagge, manager Intensive Care (IC).

"Dan kun je er weer tegenaan"

Hizkia Blanken was patiënt op de IC van het Martini Ziekenhuis en ging in zijn ziekenhuisbed naar buiten: "Het was mijn geluksmomentje van de dag. Het gaf me het gevoel dat ik leefde. Het zonnetje scheen en ik kwam even echt tot rust. Samen met je geliefden om je heen dit meemaken in een moeilijke tijd; dan kun je er weer tegenaan."

Dank aan alle sponsoren

De Martini Buitenkamer is mogelijk gemaakt door inzet van stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis met financiële hulp van sponsoren en fondsen en door diverse acties. Alfred Welink, voorzitter stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis opende de tuin. "Onze sponsoren en fondsen weten waarom het zo belangrijk is om het verblijf in het ziekenhuis voor ernstig zieke patiënten te verzachten. Zonder hen was de realisatie van de Martini Buitenkamer niet mogelijk geweest. We willen hen dan ook heel hartelijk bedanken."