Wonen

De mooiste meubelen in het mooiste dorp van Nederland

Sinds Winsum in 2020 door de ANWB werd uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland, wordt het dorp overspoeld door toeristen. Maar wie weet dat Winsum naast een prachtige dorpskern ook de moeite waard is om te gaan shoppen? Woonwinkel I.d. Wonen is een mooi voorbeeld van winkels waar je speciaal voor naar Winsum afreist.


Leestijd: 2 minuten

De mooiste meubelen in het mooiste dorp van Nederland
De mooiste meubelen in het mooiste dorp van Nederland

De winkel van I.d. Wonen is gevestigd aan Het Aanleg in Winsum, op 10 minuten lopen vanuit het centrum. Het is dus geen slecht idee om een winkelbezoek te combineren met een bezoek aan het centrum. Wie met de auto komt, parkeert gewoon gratis voor de deur.

Liefhebbers van landelijke, vintage, retro en industriële meubelen kunnen hun hart ophalen bij I.d. Wonen. “Binnen deze stijlen zijn we een echte specialist in de regio. Ons aanbod van onder meer industriële kasten, eettafels en zitmeubelen is voor mensen van ver buiten Winsum een reden om naar I.d. Wonen te gaan”, vertelt Sjoukje Dijkstra, mede-eigenaresse van de winkel.

Wie zich wil onderscheiden van de grote spelers in de meubelmarkt moet meer bieden dan een onderscheidend assortiment. Bij I.d. Wonen doen ze dat door te focussen op service.

Dijkstra: “Er heerst een echte huiskamersfeer in de winkel, iedereen voelt zich welkom. Ook verdiepen we ons echt in de wensen van de klant en houden we rekening met van alles als we advies geven. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar het type woning en de gezinssamenstelling. Tot slot staan we ook na een aankoop klaar met hulp en advies.”

Het is inmiddels is het al ruim 20 jaar geleden dat I.d. Wonen geopend werd. Het was destijds een van de eerste winkels op bedrijventerrein Het Aanleg.

Focus op service is er altijd geweest, maar wat betreft assortiment is er veel veranderd. “We hebben bijvoorbeeld een periode gehad waarin de nadruk sterk op teak meubelen lag, terwijl ook de landelijke stijl een tijd lang het grootste aandeel had”, vertelt Dijkstra.

Meubeltrends veranderen en dus moeten winkels meegaan met de tijd: “Jaarlijks bezoeken we grote beurzen en bepalen we onze koers. Waar nodig sturen we bij in het assortiment. We houden er in ieder geval rekening mee dat we voor elke portemonnee mooie spullen hebben, want we zijn een winkel voor iedereen.”

De verschillende lockdowns hebben aangetoond dat online zichtbaarheid belangrijk is. Juist daarom ligt de focus nu ook op de webshop: “Online zijn we natuurlijk niet alleen interessant voor klanten uit de regio. We willen het hele land kennis laten maken met onze service en ook interieuradvies op afstand geven”, besluit Dijkstra.

Bezoek de website: https://www.idwonen.nl/