Wonen

De Oosterpoort kan straks weer tien jaar vooruit: opknapbeurt voor entreehal en horeca

De entreehal van De Oosterpoort krijgt een fikse opknapbeurt. Op die manier kan het muziek- en cultuurcentrum nog even vooruit: pas over tien jaar openen de deuren van De Oosterpoort aan de zuidzijde van het station.


Leestijd: 1 minuut

Om De Oosterpoort ook komende tien jaar nog aantrekkelijk te houden is een opknapbeurt nodig. Daarbij wordt onder andere de hal aangepakt. Er moet een nieuwe tegelvloer komen en de garderobe wordt verplaatst. Ook komen er lockers bij: 500 in totaal. In de plannen krijgt ook de kassa een ander plekje: de huidige kassabalie is te groot voor huidig gebruik, neemt veel plaats in en staat op een onlogische, voor het publiek bij binnenkomst onzichtbare plek, zo motiveert de gemeente.

Streetfood

Ook de horeca wordt onderhanden genomen. Zo worden het huidige restaurant en café in de entreehal samengevoegd tot een ruime streetfood brasserie met centrale bar. Hiermee moet dan een nieuw en jonger publiek worden bereikt.

Het á-la-carterestaurant Tromp, meer voor het oudere, vaak klassiek gerichte publiek, wordt verplaatst naar de intiemere tuinfoyer, zo staat te lezen in de plannen. 

Door corona is het helaas erg rustig in het muziekcentrum, zodat er goed gewerkt kan worden aan de herinrichting. De herinrichting moet in het najaar klaar zijn. Dan hoopt De Oosterpoort ook weer evenementen te kunnen organiseren en publiek te ontvangen.