Wonen

Een kijkje in nieuw Groningen: fietsend naar Suikerzijde

Groningen krijgt er op de plek van de voormalige Suikerfabriek een nieuw stadsdeel bij: De Suikerzijde. Er komen zo’n 5000 woningen en diverse commerciële- en maatschappelijke voorzieningen. Naar verwachting start de bouw van de eerste woningen in 2023. De gemeente Groningen laat via een animatie zien hoe je er in de toekomst kunt komen op de fiets, en daarmee krijg je als het ware een blik in de toekomst.


Leestijd: 1 minuut

Een kijkje in nieuw Groningen: fietsend naar Suikerzijde
Een kijkje in nieuw Groningen: fietsend naar Suikerzijde

De Suikerzijde wordt het nieuwe, toekomstgerichte stadsdeel op het terrein van de voormalige Suikerfabriek. Vlakbij het centrum van de stad. De Suikerzijde wordt stedelijk en stoer, maar ook groen, royaal en uitnodigend. Je kunt er straks wonen, werken, naar school gaan en studeren.

Maar ook is er alle ruimte voor ontspanning, sporten, wandelen en fietsen. De Suikerzijde wordt een compleet en veelzijdig stadsdeel voor iedereen.

De Suikerzijderoute gaat onder het spoor naar Roodeschool en de Westelijke Ringweg door. Zo wordt het voor fietsers en voetgangers een comfortabele en sociaal vriendelijke route. Naar verwachting is de route uiterlijk begin 2024 klaar.

 

Wie alvast wil ervaren hoe de route eruit komt te zien, kan terecht op pagina over de Suikerzijde. Daar staan nog meer filmpjes  en plattegronden van De Suikerzijderoute, evenals een drone animatie.