Wonen

Eerste vernieuwde appartementen in De Studio opgeleverd

In het historische gebouw De Studio, in de Akkerstraat, zijn woensdag de eerste 80 gerenoveerde en verduurzaamde appartementen opgeleverd. De overige 14 zijn begin mei klaar. Volgens woningbouwcorporatie Lefier is er bij de werkzaamheden intensief samengewerkt en gecommuniceerd met de bewoners.


Leestijd: 1 minuut

In de opgeknapte appartementen is het energielabel omhooggegaan van C naar A. Daarbij zijn onder meer ramen, kozijnen, groepenkasten en leidingen in de meterkast aangepakt, maar ook de badkamer, keuken en toilet zijn vervangen.

Volgens Lefier en bouwer Dura Vermeer stond tijdens het proces de communicatie met bewoners voorop. Er zijn dan ook diverse middelen ingezet om de bewoners zo comfortabel mogelijk te laten wonen tijdens de werkzaamheden. Van een dagkalender die dagelijks beschrijft wat ze kunnen verwachten tot aan verhuisdagen en een modelwoning. Ook waren het bouwteam en de opzichter vier dagen in de week aanwezig om vragen te beantwoorden. Deze manier van werken was een succes, zegt Lefier: het resultaat is volgens de corporatie een tevreden bewonersgemeenschap.