Wonen

Energiemarkt voor huurders en kopers in Aduard


Leestijd: 1 minuut

Tijdens de markt krijgen de aanwezigen informatie van Wold & Waard over de mogelijkheden voor energiebesparing in de (huur)woningen. Voor elke woning is een advies op maat beschikbaar. De bedrijven, die de werkzaamheden gaan uitvoeren voor de woningbouwcorporatie, presenteren zich ook op de energiemarkt. Daarnaast zijn er speciaal voor de huizenbezitters verschillende partijen aanwezig, die informatie kunnen bieden over bijvoorbeeld vloer- en spouwmuurisolatie, zonneboilers- en panelen, ventilatie, dubbel glas, verwarmingsketels en subsidies.

Energiebesparende maatregelen
Beide organisaties willen de komende jaren fors inzetten op energiebesparende maatregelen in de bestaande woningvoorraad in de gemeente. Per dorp kijken de organisaties samen met bewoners naar de mogelijke maatregelen. Dit moet op den duur zorgen voor een lagere energierekening en meer wooncomfort voor bewoners.

Samenwerking
De samenwerking tussen de gemeente en Wold & Waard is uniek en levert meerdere voordelen op. Door het samenwerkingsverband leidt grootschalig inkopen tot gunstige inkoopprijzen van producten en diensten. Hiervan kunnen eigenaren van koopwoningen vervolgens profiteren. Wold & Waard heeft voor 2010 in de gemeente Zuidhorn twee kernen op het programma, Aduard en Noordhorn.
De Wibrandusstraat in Aduard is in 2009 al aangewezen als pilotproject, omdat in deze straat een mooie verdeling bestaat in het aantal huur- en koopwoningen. De betreffende bewoners hebben enthousiast en positief gereageerd op deze actie van de gemeente en de woningbouwcorporatie.