Wonen

Forum Groningen ook tot 1 juni dicht; Groninger Museum verzet tentoonstellingen

Het kabinet heeft maandagavond besloten dat alle evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni worden verboden. Dat heeft grote gevolgen voor het Forum Groningen en het Groninger Museum. Beiden blijven tot die datum dicht.


Leestijd: 1 minuut

Gemeente ondersteunt culturele instellingen met 3,6 miljoen euro
Gemeente ondersteunt culturele instellingen met 3,6 miljoen euro

Het Forum is sinds de opening net iets meer dan 100 dagen open geweest. In die periode trok het cultuurpaleis meer dan een miljoen bezoekers. Het Forum moet nu noodgedwongen 2,5 maand dicht. “Dat hakt er vreselijk in”, zegt directeur Dirk Nijdam tegen RTV Noord. 

Het Forum staat volgens Nijdam niet op omvallen, maar hij spreekt wel van een heel lange sluiting. Het wegblijven van enorme stromen aan bezoekers wordt door het Forum wel aangegrepen om achterstallig onderhoud te doen. Zo is er veel timmerwerk gedaan, dat nog moest. In de tussentijd probeert het Forum zoveel mogelijk diensten enigszins door te laten gaan. Zo kun je veel films online zien en wordt er gekeken of er boeken op bestelling kunnen worden uitgeleend. Een nu nog geheime grote tentoonstelling moet worden uitgesteld. 

Groninger Museum ook dicht
Ook het Groninger Museum is tot 1 juni dicht. Het museum gaat besluiten om tentoonstellingen op te schuiven. Zo wordt de expositie over de bevrijding van Groningen uitgesteld. Ook is het nu niet mogelijk om de expositie van de Italiaanse architect Alessandro Mendini terug te sturen naar z’n thuisland. Hoe het programma er precies uit komt te zien, is niet bekend. Het museum laat overigens weten nog wel een paar weken zonder inkomsten te kunnen, maar dat het spannend gaat worden als de sluiting nog maanden aanhoudt.