Wonen

GroenLinks wil versnelde aanleg veilige fietspaden voor scholieren

De Statenfractie van GroenLinks wil dat er versneld veilige fietsroutes worden aangelegd voor middelbare scholieren. Zeker nu jongeren vanwege de coronacrisis worden opgeroepen zo min mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer, is het van belang dat er zo snel mogelijk veilige fietspaden komen, vindt GroenLinks.


Leestijd: 1 minuut

Groningen Bereikbaar: “kom zondag op de fiets naar FC Groningen en win mooie prijzen”
Groningen Bereikbaar: “kom zondag op de fiets naar FC Groningen en win mooie prijzen”

Vooral op het platteland is de veiligheid een probleem. GroenLinks wijst als voorbeeld op scholieren die vanuit Eenrum of Schouwerzijl naar de stad moeten fietsen. Ouders maken zich zorgen over de veiligheid van deze fietsroute: de provinciale weg N361 moet drie keer worden overgestoken en ook over de gemeentelijke secundaire wegen is de fietsroute onveilig.

Arjen Nolles van de fractie van GroenLinks: “De politiek wordt nu met de neus op de feiten gedrukt: voor fietsers en voetgangers hebben we gewoon te weinig ruimte gelaten in Nederland. Ouders maken zich nu zorgen om de veiligheid van hun kinderen.”

GroenLinks heeft aan het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen schriftelijke vragen gesteld over de veiligheid van fietsende scholieren.