Wonen

“Groningers bespaarden deze winter massaal op energie”

Groningers hebben afgelopen winter, dankzij verschillende maatregelen, massaal op energie kunnen besparen. “Dat was hard nodig, want bij veel gezinnen stond het water aan de lippen door de gestegen energieprijzen”, reageert wethouder Energietransitie Philip Broeksma.


Leestijd: 1 minuut

“Groningers bespaarden deze winter massaal op energie”
“Groningers bespaarden deze winter massaal op energie”

Volgens de gemeente hebben zo’n 18.000 Groningers het voucher van 50 euro voor energiebesparende producten aangevraagd. En ook de energie-uitdeelacties werden door 1 op de 10 huishoudens bezocht. Daarnaast gaven energiecoaches bij 500 Groningers gratis bespaartips.

“Met de weggeefacties, de vouchers, de energiecoachgespreken en de energietoeslagen hebben we heel veel huishoudens kunnen helpen om direct en blijvend energie te besparen”, stelt Broeksma. “Kleine, simpele stappen werken, zoals het gratis boeken van een energiecoach en het plaatsen van producten als ledlampen en radiatorfolie. Duurzaam Groningen, een initiatief van de gemeente, helpt inwoners daarbij.”

De energiecoaches van Duurzaam Groningen komen gratis bij Groningers langs om samen te bekijken hoe en waar in huis er energie bespaard kan worden. Inwoners van de gemeente Groningen kunnen gratis een energiecoach boeken via duurzaamgroningen.nl/energieadvies