Wonen

“Groot tekort zwembadpersoneel Groningen zorgvuldiger aanpakken”

Het tekort aan zwembadpersoneel in Groningse baden wordt momenteel nogal chaotisch aangepakt. Daarmee schiet de gemeente Groningen zich in eigen voet, want in plaats van tot nieuwe medewerkers leidt het er toe dat goede kandidaten thuis blijven. Dat althans betogen drie Groningse politieke partijen die de kwestie vandaag aan de orde stellen in de Groningse gemeenteraad.


Leestijd: 1 minuut

“Groot tekort zwembadpersoneel Groningen zorgvuldiger aanpakken”
“Groot tekort zwembadpersoneel Groningen zorgvuldiger aanpakken”

De zwembaden in de gemeente kampen met een groot personeelstekort waarover in meerdere media de afgelopen weken werd geschreven. De Stadspartij heeft dit eerder aangekaart (16 juni 2021) tijdens het vragenuurtje. Woensdag 8 september stelt de Stadspartij samen met de VVD, PVV en 100% Groningen opnieuw vragen aan het college.

“Er zijn bij de fractie van de Stadspartij signalen binnengekomen dat de werving van personeel voor de zwembaden in de gemeente allesbehalve soepel en goed verloopt. Er is bijvoorbeeld iemand op sollicitatiegesprek geweest en daar bleek dat diegene die het gesprek afnam helemaal verkeerd was geïnformeerd door het wervingsbureau, in dit geval Randstad, of door het managementteam bij Sport050”, aldus Amrut Sijbolts, fractievoorzitter van de Stadspartij.

Bij de samenwerking met Randstad, zij doen dus de werving en selectie, en Sport050 worden fouten gemaakt waardoor goed opgeleide zweminstructeurs niet op een juiste manier worden behandeld en beoordeeld tijdens het eerste gesprek met Sport050.

“En dat is doodzonde want hierdoor blijven mensen die de vacature kunnen vervullen werkeloos thuis zitten en blijven veel vacatures vacant”, zegt Sijbolts

Het is voor de Stadspartij onmogelijk te achterhalen waar het probleem precies zit maar de signalen zijn duidelijk. Daarom stellen we samen met de eerdergenoemde partijen vragen tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de gemeenteraad.