Wonen

Herten vertrekken uit Stadspark Groningen

Het hertenkamp in het Stadspark gaat verdwijnen. Dat meldt de gemeente Groningen in een nieuwsbrief.


Leestijd: 1 minuut

Herten vertrekken uit Stadspark Groningen
Herten vertrekken uit Stadspark Groningen

Dat de herten vertrekken uit het Stadspark heeft te maken met de huidige staat van het hertenkamp. De ondergrond van het terrein is al jaren in het najaar erg drassig en daarom niet langer geschikt voor de 30 herten die daar rondlopen.

Daarnaast is het oppervlak te klein voor het aantal dieren en is er relatief weinig animo voor het hertenkamp. Er zijn geen alternatieve locaties in het Stadspark die zich lenen voor een nieuw hertenkamp. De herten worden via een bedrijf geplaatst bij andere hertenkampen of kinderboerderijen.

Herplaatsen

Binnen de gemeente Groningen is er geen ruimte voor de herten. De gemeente schakelt daarom een gespecialiseerd bedrijf in dat zorgt voor herplaatsing van de herten bij andere hertenkampen of kinderboerderijen binnen Nederland. De herplaatsing gaat gefaseerd plaatsvinden.

Een deel van de 30 herten gaat komend najaar naar een andere bestemming. Een ander deel in het voorjaar van 2021. De vrijgekomen grond krijgt op termijn een nieuwe bestemming. Er zijn hiervoor nog geen concrete plannen.