Wonen

‘Ibiza van Groningen’ geopend

De provincie Groningen heeft er een indrukwekkend strand bij. In Delfzijl is dit weekend een nieuw stadsstrand open gesteld voor het publiek. Dat genoot zondag al met volle teugen, zoals te zien op foto’s op Twitter, waaronder bovenstaande foto van Gert vd Kroef. Het nieuwe stadsstrand is aangelegd bij het Eemshotel. Niet alleen is er mooi zand aangebracht, ook is er >>


Leestijd: 1 minuut

‘Ibiza van Groningen’ geopend
‘Ibiza van Groningen’ geopend

een fraaie boulevard en een sierlijke brug. Daardoor wordt het strand makkelijk bereikbaar. Ook voor inwoners van Groningen die een dagje zeelucht willen ruiken is het nieuwe strand aantrekkelijk. Je bent er vanuit de stad met de auto binnen een half uurtje, en dat is aanzienlijk sneller dan met de boot naar een van de Waddeneilanden.

Delfzijl is bezig met een inhaalslag. De stad was decennialang in de sfeer van de zestig sfeer blijven hangen, en veel jongeren verlieten de stad. Er ontbrak iets aan Delfzijl. Maar dankzij hoogwaardige nieuwe architectuur, en nu dus ook dit stadsstrand, lijkt het tij te keren en ontstaat nu een aantrekkelijke, moderne stad aan het water, waar je nu dus ook heerlijk kunt flaneren langs het strand. “Laat de zomer maar komen”, aldus diverse reacties op Twitter op het nieuwe strand.

Foto op Twitter van Leo Sparreboom.
Foto op Twitter van Leo Sparreboom.