’s Middags konden alle bewoners vanaf 12 jaar uit De Hoogte en Selwerderwijken stemmen op de ingediende ideeën. Via een speciaal stembiljet konden de stemmers punten geven aan hun 6 favoriete ideeën. Er was in totaal voor 393.388,- euro ingediend aan projecten. Met een beschikbaar budget van 310.000 euro moesten er door de wijkbewoners keuzes gemaakt worden. De 130 stemmers zorgden voor een verrassende uitslag. De winnaar met de meeste punten was het project ‘Computeraanschaf voor jongeren en ouderen’, een initiatief van de Buurt Speeltuin Vereniging De Hoogte. Verrassend genoeg was dit een van de goedkopere projecten. Met het geld zullen 8 laptops en een opbergkast aangeschaft worden voor ouderen en jongeren.
Op de Borgwal konden wijkbewoners vanaf 14.00 uur binnenlopen. Dankzij een mooie nazomerse dag stonden de marktkramen voor de ideeënmarkt buiten opgesteld. Hier konden de 13 indieners hun ideeën presenteren en promoten. Ook staken de jongeren van Go4it! en ‘De Wijk als Speelplaats’ hun handen uit de mouwen en was er volop kindervermaak. Zelfs een paar regendruppels konden de pret niet drukken. Na het sluiten van de stembussen werden alle stemmen geteld. Wethouder Frank de Vries kwam om 16.00 uur met het verlossende woord. 11 van de 13 ideeën met een totaal van 276.783,- werden als meest favoriet gekozen en worden zo snel mogelijk uitgevoerd. Bewoners geven hiermee een duidelijke stem aan de kleinere projecten. Met het eigen buurtkrantje ‘Op De Hoogte’ en het leugenbankje worden oude tradities in de wijk herstelt. Het kinderpersbureau ‘Kijk in je Wijk’ en een dramaserie over De Hoogte zullen de wijk binnenkort in beeld gaan brengen. Wederom staat ook een schone leefomgeving en (veiligheid) voor de jeugd centraal.
De Wijkstemdag werd gehouden in het kader van ‘Mooi Blijven Wonen’: er samen voor zorgen dat het nu en in de toekomst prettig blijft wonen in De Hoogte en de Korrewegwijk. Dit gebeurt door het opknappen en bouwen van woningen, maar ook door aandacht te besteden aan veiligheid, een prettige sfeer in de buurt, kans op werk en goede mogelijkheden voor kinderen en jongeren. Activiteiten en projecten onder de noemer ‘Mooi Blijven Wonen’ komen voort uit de (sociale) wijkvernieuwing, het Nieuw Lokaal Akkoord en het landelijke project Krachtwijken. In de werkgroepen van het wijkteam zitten zowel bewoners als professionals.