Wonen

Indoor skatepark Colosseum geopend aan Koningsweg

Zaterdag is het nieuwe indoor skatepark Colosseum geopend aan de Koningsweg in Groningen. Sinds vorig jaar werkte Colosseum aan het nieuwe skatepark.


Leestijd: 1 minuut

Het nieuwe skatepark aan de Koningsweg is aangelegd omdat de skaters niet langer in hun oude onderkomen aan de Travertijnstraat konden blijven. Sinds vorig jaar werd door Skatepark Colosseum daarom aan een nieuwe baan gewerkt. Om de skaters hierbij te helpen, heeft de gemeente afgelopen mei een subsidie toegekend. In juli was de skatebaan klaar en nu is hij officieel geopend.

Wethouder Inge Jongman (Sport) benadrukte in haar openingswoord het belang van deze plek aan de Koningsweg. “Gezien de grote groep skaters, inliners, steppers en BMX’ers hebben we als gemeente veel baat bij een veilig en kwalitatief hoogwaardig indoor skatepark.’’

Urban Sports Netwerk

De laatste jaren zet de gemeente Groningen steeds meer in op Urban Sports: sporten die hoofdzakelijk op straat worden beoefend en waar bepaalde sportmotieven, lifestyle en identiteit bij horen. Voorbeelden hiervan zijn skaten, freerunning en BMX.

De gemeente zet hierop in door onder andere het realiseren van betere voorzieningen en het organiseren van activiteiten en door regelmatig met de verschillende Urban Sports communities om tafel te gaan. De gemeente hoopt zo bij te dragen aan het in beweging krijgen van een uitdagende doelgroep. Ongeacht leeftijd, achtergrond, etniciteit en inkomen stimuleert Urban Sports bovendien ontmoeting en verbinding.