Wonen

Klaar voor de zomer? Richt je (stads)tuin in met de nieuwste tuinspullen!

De zomer komt eraan! Is jouw tuin er klaar voor? Sommige mensen genieten van de luxe van een grote tuin, anderen hebben een fijn klein stadstuintje, dakterras of balkon. Hoe kun je die kleinere buitenplekken nu optimaal benutten? Daar gaan we je bij helpen! Wat zijn de beste spullen om aan te schaffen die ervoor zorgen dat jij alles uit de zomer in het Noorden haalt? Wij delen onze tips met jullie!


Leestijd: 2 minuten

Klaar voor de zomer? Richt je (stads)tuin in met de nieuwste tuinspullen!
Klaar voor de zomer? Richt je (stads)tuin in met de nieuwste tuinspullen!

Niet al te veel ruimte in je tuin, op je balkon of op je terras? Dan zijn er ontzettend leuke loungesets in klein(er) formaat. Bij een loungeset denk je waarschijnlijk aan zo’n grote hoekbank waar je met de hele familie op kan, maar een loungeset kan ook een klein bankje zijn! Een loveseat loungebank bijvoorbeeld! Ideaal voor een kleine plek, waar je je toch even lekker terug kan trekken na een dagje werken. Leuke kleine bistro setjes of tuinmeubelen die makkelijk op te klappen zijn, zijn een uitkomst voor kleine plekken buiten!

Sinds de kleine moestuintjes actie is Nederland verslingerd geraakt aan moestuinieren. De mini moestuintjes lieten zien dat daar geen grote tuinen voor nodig hoeven te zijn! Dus ook als je ruimte beperkt is, kun jij prima je eigen groente en fruit kweken. Er zijn verschillende soorten mini kasjes, waar je je plantjes groot kan laten groeien wanneer ze je vensterbank zijn ontgroeid. Of wat dacht je van een een mini berging om wat stoelen in op te slaan? Wel zo fijn om je tuintje of balkon zo strak en opgeruimd mogelijk te houden.

In de omgeving van de stad Groningen zijn er natuurlijk best wel plekken waar je lekker kunt zwemmen. Een duik in de Hoornseplas, Ruskenveen bij Hoogkerk en het Stadsstrand of bijvoorbeeld de recreatieplas Kardinge. Maar wat dacht je van een duik in je eigen spa? Weinig ruimte? Wederom is dat geen probleem, want ook spa’s zijn er van groot tot klein. En wil je een spa die niet het hele jaar door op je dakterras staat? Dan kun je ook prima een opblaasbare spa aanschaffen. Als je 2 bij 2 meter over hebt, dan kun je daar een opblaasbare spa kwijt.

Kortom, naast het barbecueën, lampjes ophangen en plantjes neerzetten zijn er nog veel meer opties om alles uit je tuintje, balkon of dakterras te halen, ook al is je ruimte maar beperkt. Er is meer mogelijk dan je denkt! Think big!