Wonen

Spectaculaire mijlpaal bij aanleg Meerstadlaan - bouw viaduct onderdoorgang Middelberterweg gestart

Afgelopen week is een start gemaakt met het plaatsen van het viaduct over de nieuwe Meerstadlaan. Vanaf voorjaar 2023 vormt het viaduct het nu ontbrekende deel van de Middelberterweg. Met een speciaal spectaculair nachttransport uit Duitsland zijn de acht ruim 30 meter lange betonliggers naar Meerstad vervoerd. Op verschillende plekken wordt er hard gewerkt aan de nieuwe Meerstadlaan die de stad met Meerstad gaat verbinden. Eind 2023 is het laatste deel bij de P+R Meerstad klaar en zal de Driebondsweg als doorgaande weg naar Meerstad verleden tijd zijn.


Leestijd: 1 minuut

Spectaculaire mijlpaal bij aanleg Meerstadlaan - bouw viaduct onderdoorgang Middelberterweg gestart
Spectaculaire mijlpaal bij aanleg Meerstadlaan - bouw viaduct onderdoorgang Middelberterweg gestart

De acht betonliggers zijn geprefabriceerd en wegen ongeveer 67.000 kilo per stuk en worden op hun plek van bestemming gehesen door middel van een 400 tons kraan. Het transporteren van de liggers wordt gedaan met bijzonder transport vanuit Xanten, Duitsland. De eerste liggers arriveerden woensdagochtend 30 juni op de bouwplaats. Het plaatsen van de laatste liggers vindt plaats op donderdag 1 december.

Jelle Dijkstra, directeur Bureau Meerstad: “Ons grootste infraproject tot nu toe. Meer dan 1000 heipalen, 600 meter damwand, maar ook 300 bomen en 1,5 kilometer bloemrijke bermen tellen straks op tot een nieuwe weg voor bus, fiets en auto. Een waardige toegangsroute voor ons groeiende stadsdeel waar nu al een kleine 3500 Meerstadjers wonen en waar we elke dag een paar nieuwe bewoners kunnen begroeten.”

Uitkijkpunt

Voor geïnteresseerden is het mogelijk om alle werkzaamheden te volgen vanuit het uitkijkpunt nabij de Middelberterweg 8. Vanaf dit punt heb je een overzicht over de gehele bouwplaats. Het uitkijkpunt is geopend van 07:00 uur tot 17:00 uur.

Over de nieuwe route

Tussen de Vossenburglaan in Meerstad en de P+R Meerstad komt een nieuwe snelle route richting Stad en ring voor het verkeer. De route bestaat uit twee nieuwe wegen: de Meerstadlaan en de nieuwe Borgweg. De nieuwe route is nodig, omdat Meerstad steeds meer inwoners krijgt. De Driebondsweg is met alle nieuwe inwoners niet meer toereikend. De nieuwe route lost de verkeersproblematiek bij de Borgbrug op, voegt een betere veilige fietsroute toe en zorgt voor minder verkeer achter Klein Harkstede. De route is zo ontworpen en wordt zo aangelegd dat deze mee kan groeien met het gebruik en de omgeving.

Foto: Remon Brakke
Foto: Remon Brakke