Wonen

Minister Dijkgraaf praat met studenten in Groningen over slavernijverleden

Het gebeurt niet zo heel vaak dat studenten in Groningen bezoek krijgen van zowel een minister, als van twee staatssecretarissen. Dat maakten maandag wel een tachtigtal studenten van het Alfa-college, Noorderpoort en DCTerra in Groningen mee. De zware regeringsdelegatie was naar Groningen gekomen om in het kader van een collegetour in gesprek te gaan over het slavernijverleden. Minister Dijkgraaf voelde zich tussen de studenten als een vis in het water, zoals te zien op bijgaande foto, ook al werd er gesproken over een beladen onderwerp dat veel studenten bezig houdt.


Leestijd: 1 minuut

“Weet waar je vandaan komt. Want als je niet weet waar je vandaan komt, weet je ook niet goed waar je naar toegaat.”, zo zei Wim Moes, voorzitter van het College van Bestuur van het Alfa-college tijdens de opening van de Collegetour Slavernijverleden.

Tijdens deze Collegetour, die georganiseerd werd door het ministerie van Binnenlandse Zaken in samenwerking met Alfa-college, Noorderpoort en DCTerra, gingen tachtig mbo en hbo studenten in gesprek met minister Dijkgraaf (OCW), staatssecretaris Van Huffelen (BZK) en staatssecretaris Van Ooijen (VWS).

De studenten gingen met hen in gesprek over stagediscriminatie, herdenken van Keti Koti en over mentaal welzijn en sport.   

De Collegetour is volgens de initiatefnemers een unieke mogelijkheid voor beleidsmakers om met studenten te praten over kansengelijkheid en de doorwerking van het slavernijverleden in het heden.