Wonen

Mooiste nieuwbouw van Groningen dingt weer mee naar Architectuurprijs

Groningen heeft een grote architectuur-traditie hoog te houden. Helaas is lang niet alle nieuwbouw van Groningen even mooi, maar jaarlijks komen er toch ook steeds weer nieuwe pareltjes bij. Inwoners van Groningen krijgen ieder jaar de kans om zich er over uit te spreken tijdens de jaarlijkse architectuurenquete.


Leestijd: 1 minuut

Mooiste nieuwbouw van Groningen dingt weer mee naar Architectuurprijs
Mooiste nieuwbouw van Groningen dingt weer mee naar Architectuurprijs

De Groninger Architectuurprijs is dé prijs voor goed ontwerp in de gemeente Groningen.

Op grond van de inzendingen bepalen een vak- en publieksjury hun winnaars: het beste nieuwe bouwwerk van Groningen. De prijzen worden uitgereikt aan de winnende teams van ontwerpers, opdrachtgevers en bouwers.

De Groninger Architectuurprijs is een initiatief van de Stichting Dag van de Architectuur Groningen (DAG), GRAS en Atelier Stadsbouwmeester. Het is onderdeel van het programma van de Groninger Architectuurmaand.

De Groninger Architectuurprijs is de opvolger van de Grote Groninger Gebouwenenquête, die sinds jaar en dag in Groningen werd georganiseerd.

Bekijk de ‘oogst’ van 2022, en breng uw stem uit op wat u het mooiste nieuwe gebouw van Groningen vindt: https://groningerarchitectuurmaand.nl/inzendingen

Foto boven: Houtstek, Boterdiep. Ontwerp VdpArchitecten, Urban Climate Architects, buro DECIDE